Социолог: ГЕРБ може да опита с правителство на малцинството

Не е изключено ГЕРБ да опита да състави и правителство на малцинството, заяви социологът Станислав Стоянов от "Алфа рисърч" пред БНР. При очертаващата се конфигурация в бъдещия парламент има различни варианти за коалиция, смята той.

Както да кажем от типа на формата, който видяхме досега - т.е. една двойна, тройна коалиция, а така и може би защо не и варианта, в който ГЕРБ опитва да направи правителство на малцинството, каза Стоянов.

Повечето от политическите сили не са реализирали потенциала си, като това важи най-вече за малките формации. Те като че ли "излизат от мода". Битката се съсредоточи главно между ГЕРБ и БСП.

Като цяло предизборните прогнози се оправдаха, въпреки че вчерашният вот е бил сравнително трудно предсказуем главно заради множеството по-малки формации, обясни още социологът. Вчерашният вот показа, че няма нищо общо между президентски и парламентарни избори, категоричен е Стоянов.

Формацията ДОСТ вероятно ще има 100-110 хиляди гласа, което може да я постави редом с всяка една от трите формации, наследници на Реформаторския блок например, допълни социологът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мм
    ММ
    0 -1
    09:24, 27 мар 2017
    Голямото крадене ще продължи до 2020 г, когато свършват фондовете... После се оттегля, няма за какво!
Последни новини