Задържаха издирван турчин, крил се 10 дни у нас

Издирван за тежко престъпление турски гражданин е задържан у нас, съобщават от пресцентъра на МВР. Той е спипан при рутинна проверка вчера следобед в пазарджишкото село Алекоконстантиново. Служителите на реда спрели джип "Порше Кайен" с турска регистрация. С превозното средство пътували двама турски граждани.

40-годишният шофьор е законно пребиваващ на територията на страната. Спътникът му - 34-годишен негов роднина, представил турска лична карта, издадена на друг мъж на 36 години.

Разследващите установили, че мъжът в рамките на 10 дни се укривал от турските власти на територията на нашата страна. Данните до този момент показват, че той е обявен за издирване на територията на Турция за извършено престъпление.

Турският гражданин е задържан за 24 часа за използването на чужд документ и установяване на действителната му самоличност.

От МВР допълват, че за случая е информирана Дирекция "Международно оперативно сътрудничество". Целта е да се осъществи контакт с турските власти. Районната прокуратура в Пазарджик също е уведомена.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Д-
    Д-р Андреева
    0 0
    20:03, 24 мар 2017
    Да си последовател на Гюлен си е тежко престъпление!
Последни новини