Радослав Милев:Само Нова Република има желание да пребори корупцията

Кърджали бг вести даде възможност избирателите да зададат своите въпроси на водачи на партийни листи.Ето и мнението на водача на листата на Нова Република Радослав Милев на въпроси на гражданите:

Въпрос на Красимира Станчева

имейл: k.a.stancheva@abv.bg

Всички политически сили декларират желание за борба с корупцията. Какво е вашето становище по този въпрос?

            Не, г-жо Станчева, не всички политически сили декларират такова желание, някои и дума не обелват по тази тема. Чули ли сте ДПС или БСП да предлагат мерки срещу корупцията? Аз не съм.

            Други партии пък дойдоха два пъти на власт с обещания да изкоренят корупцията, но това си остана една гола декларация, тъй като не предприеха никакви действия, дори нещо повече, противопоставиха се с всички сили на всякаква реформа в съдебната власт.

            За радикална съдебна реформа се изисква промяна в Конституцията. Но Нова република има сериозно разработени мерки чрез законодателство да създаде механизъм за борба с корупцията. Специална дирекция за борба с корупцията би могла да бъде създадена и без промяна на конституцията, стига да има политическа воля за това.

            За нас битката с корупцията е най-важна. Основната заплаха за националната сигурност в нашата държава е неразкритата, ненаказана корупция поради пробитите и тежко корумпирани институции, основно в съдебната власт. Ние сме за създаване на прокуратура, която да е отчетна, да може да й се търси отговорност.

            За справяне с корупцията ще спомогне въвеждането изцяло на електронни административни услуги и унифицирана документация на обществените поръчки, което ще гарантира честни правила и честна конкуренция между участниците; универсалното приложение на принципа на мълчаливото съгласие в администрацията и др. Трябва да се въведе конкурсно начало и правила за израстване в държавната администрация, за да може хората да се чувстват сигурни и да прилагат закона, а не да се нагаждат конюнктурно и да обслужват партийни централи,

Въпрос на Павлин Иванов

имейл: p.d.ivanov@abv.bg

Какво е отношението Ви към въвеждането на мажоритарни избори?

            Смятам че за България изцяло мажоритарен вот е рисковано и неподходящо мероприятие за политическата система у нас. Освен това тя не е популярна в европейските демокрации.

            Предлаганата от Нова Република избирателна система /т.нар.немска/ е доказала на практика, че до най-голяма степен намалява недостатъците на чисто мажоритарната и пропорционалната системи. Ние от Нова република смятаме, че тя е по-справедлива.

            В същото време трябва да не забравяме, че изборна система са само правила, по които подадените гласове се превръщат в парламентарни мандати. Но само спазването на тези правила в добре организиран и проведен изборен процес от добре подготвена и професионална администрация може да доведе до справедлив за обществото резултат.       

Въпрос на Павлин Иванов

имейл: p.d.ivanov@abv.bg

Какви са според Вас условията за развитие на бизнес в областта и какво би направила вашата коалиция в това отношение?

            Вече втора година съм общински съветник в Община Кърджали и съм запознат, както с проблемите на региона, така и с вижданията на политическите партии за решаването на тези проблеми и за развитието на икономиката. Ние от Нова Република имаме конкретна визия, както на местно ниво, така и в национален план. В регионален план нашата програма бе изложена по време на предизборната кампанията за местна власт, когато тя беше подкрепена от кърджалийци и доведе до участие на двама съветници в настоящия общински съвет.

            Според нас, бъдещето на нашия регион ще бъде успешно, ако използваме нашето геополитическо и географско положение. Затова извеждаме като приоритет туризма и екологичното земеделие и животновъдство. Ще подкрепяме всяка инвестиция за изграждане на необходимата инфраструктурата, за да улесняваме развитието на тези отрасли.

            В национален план ще настояваме за:

            - Довършване на междусистемните газови връзки с Гърция и Турция

            - Специални мерки за освобождаване на пазара на горива

            - Развитие на транспортните връзки Север-Юг, свързващи България с Гърция и Румъния              А специално за Кърджали ще поставим на първо място изграждането на околовръстния път.

Въпрос на Христина Калъмова

имейл: hkalamova@abv.bg

В коя сфера бихте участвали по-активно като законодател в бъдещото Народно събрание?

            Дългогодишият ми опит като предприемач в областта на туризма и търговията, ми дава самочувствие на познавач на проблемите и средата за бизнес у нас, както и трансграничните възможности, които има Регион Кърджали.

            Също така работата ми в общинския съвет като председател на Постоянната комисия по туризъм, екология и европроекти налага решителност и отговорност да реагирам своевременно на потребностите на бизнеса и нуждите на гражданите. Статистиката показва, че съм най-активният общински съветник, внесъл най-много питания към кмета и предложения за изготвяне на нормативни актове или за промени в тях, така че да не противоречат на националното законодателство и да отчитат спецификата на района. В следващото народно събрание ще бъда полезен в областта на туризма и трансграничното сътрудничество.

Въпрос на Асен Крачунов

имейл: dok_61@abv.bg

Какво е отношението Ви към незаконната анексия на Крим от Русия?

Позицията на политическата сила, която представлявам - Нова Република , е категорична. Анексирането на Крим е акт, противоречащ на международното право. Недопустимо е в днешна Европа да се променят насилствено граници на държави. Смятаме сме, че проведения референдум в Крим е манипулиран и непредставителен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини