350 работни места осигурява първият в България завод на "Са -Ба" край Димитровград

    Първа копка на новия завод за автомобилни аксесоари на турската компания "Са-Ба" бе направена днес между Хасково и Димитровград. С нея се поставя началото на първия етап от строителството на предприятието, който ще приключи през ноември 2017 г. Предвижда се завода да заработи в началото на 2018 година, като ще бъдат разкрити 350 работни места. Той ще бъде на площ от 3 000 кв.м. застроена площ.

    Това е първия завод на фирмата в България, а инвестицията е благодарение на активната работа на местната власт в Димитровград, подчерта при откриването генералният мениджър на "Са Ба"  Серкан Куруолу. Той разказа, че "Са-ба" е семейна компания с 40-годишна история. Стана ясно, че инвестицията на турската компания край Димитровград е в размер на 8 000 000 евро.

    "Днес финализираме близо 2-годишните ни усилия, успяхме да се справим и да дадем началото на поредната инвестиция. И макар че тази инвестиция е на територията на община Димитровград, мисля, че тази инвестиция е за жителите на региона", заяви кметът Иво Димов. Според него, паралелно с разкриването на нови производства и нови работни места, трябва да се работи и в посока на обединяване на усилията на местна и държавна власт за изграждане на административния капацитет и човешки ресурс.

    "Ако ги няма хората, ако те не отговарят на условията, всичко това губи смисъл. Затова оттук нататък, заедно с кмета на Хасково трябва да начертаем стратегия за задоволяване потребностите на бизнеса, бяха думите на Димов.  Той благодари на бившия областен управител на Хасково Станислав Дечев и Българската агенция за инвестиции за положените усилия. От собствениците на Са-Ба" в знак на благодарност Иво Димов получи плакет за ползотворното сътрудничество.

    Събитието уважиха също и двамата собственици на "Са-Ба" Махмуд Юзлу и Хюсейн Юзлу, шефът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, кметът на Хасково Добри Беливанов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бв
      БВ
      2 0
      23:29, 23 мар 2017
      Поредните инвеститори с бруто заплата за персонала от................... 500 лв.
    Последни новини