Над 250 деца демонстрираха таланта си

    Над 250 ученици и много родители станаха част от първият Ден на ученическата самодейност в СУ „Златаров“.

    Идеята за този ден се появява още на един от първите педагогически съвети в училище. Обсъдихме идеята и всички учители я одобриха- сподели педагогическият съветник Павлина Георгиева. -Целта бе да дадем на децата време, място и пространство за изява, като те имаха възможност да участват според интересите, желанията и заложбите си.

    Денят на ученическата самодейност напомня на провежданите преди десетилетия подобни конкурси, но за да се превърне в истински празник, без напрежение за „класиране на всяка цена“, учителите решават да бъде премахнат състезателния елемент. Децата сами избират дали класът да участва с индивидуално или групово представяне, имат възможност да изберат на какъв език искат да се представят, какво да бъде изпълнението - музикално, танцово, творческо писане на приказка, участие в приложни и арт-ателиета, презентационни умения, актьорски умения. Огромен интерес предизвикваха представените фокуси.

    Учениците ни изненадаха със старанието, с което се бяха подготвили - костюми, декори, музика, всяко изпълнение бе като отделен спектакъл, особено в гимназиален етап – разказва още Георгиева- започнахме с демонстрация на сила, преминахме през различни сценични форми и завършихме с магията на науката, демонстрирайки различни химични и физически опити. Имаше творчески атлиета не само за рисуване, но и за създаване на приказка.

    В подготовката на учениците подкрепяща роля са имали и учителите, доказвайки, че наличието на талант не е достатъчно, ако няма кой да ти помогне да го развиеш.

    Изпълненията, едно след друго, носеха своя уникален заряд. Ученици, учители и гости бурно аплодираха и даряваха на талантите увереност и сила.

    Децата получиха свободата да изберат с какво да се представят и срещу това дадоха всичко от себе си. Основната им награда бяха аплодисментите на публиката и поздравленията за таланта и творчеството им. Всички участници ще получат директорски сертификати, които ще бъдат прибавени към портфолиото на всеки.  

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини