До 10 г. затвор за младежите, обрали пенсионерка

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения на 17-годишния Иван А. и 20-годишния Николай Д., които биха и ограбиха възрастна жена в село Ново Паничарево.

Сигналът за грабежа е подаден в сряда около 21.30 часа. Двамата младежи, които са с множество регистрации за кражби, започнали да тропат по входната врата на самотно живеещата възрастна жена, като я уплашили и довели до силен стрес. След това разбили вратата и чрез заплахи за убийство и бой принудили пенсионерката да каже къде държи портмонето си. 

В него имало 60 лв., които рецидивистите взели. Те заплашили жената още веднъж да мълчи и избягали от дома й. 

Само за няколко часа криминалистите от Бургас и Приморско задържаха извършителите на жестокия грабеж

По предложение на разследващия полицай, в рамките на провеждащото се бързо полицейско производство, на Николай Д. е наложена мярка за неотклонение “Подписка“, а за непълнолетния Иван А. - мярка за неотклонение „Под надзора на родител“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Спазването на задължението по така определените мерки за неотклонение ще бъде контролирано от структурите на МВР. 

И двамата обвиняеми, в присъствието на назначения им служебен защитник, са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло откраднатата сума. По делото предстои извършване на допълнителни действия по разследване, които ще приключат в рамките на седем дни. 

За извършеното тежко престъпление, в закона е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 3 г. до 10 г., като при непълнолетие на извършителя това наказание е редуцирано в размер до 3 г. „лишаване от свобода“.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ин
    инфантил
    1 0
    14:47, 17 мар 2017
    От 3 до 10 г затвор за няколко ШАМАРА и взети 60 лв а в същото време пловдивският съд съди на 4 г затвор убил 3 души при катастрофа Абе тия СЪДИИ не учат ли от един учебник тая професия какви са тия ВОЛНОСТИ Няма ли кой да им напише учебник по СДЪДЕНЕ на тия АБДАЛИ
Последни новини