Кандидатите за парламента – на тест за интелигентност

"Менса - България" предложи на всички партии и коалиции, които ще участват в изборите на 26 март 2017 г., да подложат на безплатен  тест за интелигентност своите кандидати за Народно събрание.

Това съобщиха от организацията, която взима традиционно по 25 лева от всеки, които иска да провери интелектуалното си ниво.

От "Менса - България" обясняват, че по този начин предлагат възможност на кандидатите за управленски постове да представят по-добре личните си качества пред гласоподавателите.

"След проведения референдум през ноември миналата година част от политическия елит на България се
обяви в защита на идеята за изцяло мажоритарното избиране на бъдещите народни представители. При положение, че ние от "Менса България" разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността, се чувстваме задължени, да представим тази възможност на кандидатите за народни представители", мотивират предложението си от организацията.

От "Менса-– България" обаче поставят като условие пред мераклиите за народни представители да се съгласят резултатите от тестовете им за интелигентност да бъдат обявени публично.

В противен случай от организацията нямат право да съобщят резултатите.

"Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, "Менса - България" веднага ще му възстанови платената сума", уверяват оттам.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини