Германският националист №1 отиде в Москва при хора на Путин

Фрауке Петри, която е една от ръководителите на "Алтернатива за Германия", е била в края на миналата седмица в Москва и е разговаряла с руски депутати.

Най-видният германски националистически политик се е срещнал в Москва и с висши членове на партията на Владимир Путин "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От офиса на Петри съобщиха, че тя е била в руската столица, за да обсъди сътрудничеството между регионалните парламенти на Русия и Германия. Но покрай основната цел на визитата си се е срещнала и с председателя на Думата Вячеслав Володин, който е близък до Путин, и със заместник-председателя на Думата Пьотър Толстой. 

От кабинета на Петри не отговориха веднага на въпросите кой е пътувал с нея и какви теми са били обсъждани на срещите й с Володин и Толстой. 

Русия търси контакти с националистически партии в цяла Европа, включително с френския Национален фронт, и това предизвика безпокойство в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, като подкрепя крайни политически групировки, отбеляза Асошиейтед прес.

Партия "Алтернатива за Германия" се намира в изолация в страната си и според последно проучване на института "Емнид" за вестник "Билд ам зонтаг" подкрепата за нея спада с 1 пункт и вече е 9 процента (при 5% праг за влизане в парламента).  

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 -2
    09:20, 21 фев 2017
    тази жена е просто "националист" като Меркел !

    алчен паразит, не повече

Случаен виц

Последни новини