Ортопед от „Пирогов” ще преглежда в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Ортопедът-.травматолог от Университетската многопрофилна болница  „Пирогов“ д-р Биркан Гюней ще извършва прегледи в Кърджали. Пациентите ще бъдат прегледани от 10 часа в лекарските кабинети, които се намират на ул. „Осогово” №8. Телфон за контакти: 0885 35 72 23.

    Поради заледените и непочистени софийски улици, много столичани са търсели помощта на ортопедите от „Пирогов”. Освен пострадалите пострадалите от софийсклите ледени пързалки и битовия травматизъм в болницата са лекувани и пациенти от всички краища на страната.

    92-годишният Хюсеин Хасан от кърджалийското село Каменарци е само един от многото пострадали, които са потърсили помощ от опитния д-р Гюней. Възрастният родопчанин е бил приет в „Пирогов”, след като е лежал една седмица в друго лечебно заведение. След адекватна пред оперативна подготовка, дядо Хюсеин е опериран успешно от д-р Гюней и изписан след ранно раздвижване и рехабилитация в клиниката.

    Два месеца след минимално инвазивното оперативно лечение на счупване на бедренната кост дядо Хюсеин постепенно се завръща към предишния си начин на живот. Според специалиста, при възрастни хора, подобни счупвания с голяма кръвозагуба от фрактурата, изискват адекватна пред оперативна подготовка, атравматично минимално инвазивно хирургично лечение и ранно раздвижване.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини