Пламен Узунов: Полицай във всяко село няма да има

МВР няма възможност да има полицай във всяко село. Това се дължи на много причини. Една от тях, обаче, е липсата на ресурс. Това заяви служебният министър на МВР Пламен Узунов пред журналисти след представяне на нова техника в сградата на Националната полиция.

По другата тема, свързана с проверките по министерствата за дейността на кабинета "Борисов-2", Пламен Узунов изтъкна, че за вътрешното ведомство одитът е завършил и самият той е предал доклада на служебния премиер Огнян Герджиков. Той отказа да разкрие подробности, като лаконично изтъкна, че това, което е било констатирано, е било докладвано.

За случая в Самоков Узунов посочи, че днес вероятно ще има официално изявление. В момента текат оперативни действия.

Няколко областни дирекции на МВР получиха нова техника, която бе представена от служебния министър Пламен Узунов и главния секретар на МВР Георги Костов. Тя е предназначена за специалните полицейски сили, жандармерията и областните дирекции в Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и СДВР.

Три автобуса бяха разпределени между дирекциите - Бургас, Варна и Пловдив. Общо 21 подсилени микробуса бяха разпределени между СДВР, Жандармерията, ОД МВР-Бургас и областните дирекции във Варна, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Те са снабдени с решетки по стъклата. С автобусите служителите ще бъдат превозвани до местата, на които ще изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред.

"Желая на колегите винаги да работят с такава техника, каквато в момента МВР им осигури", заяви служебният министър Пламен Узунов. След това той лично връчи ключовете за новата техника.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    18:02, 16 фев 2017
    Е как така няма да има Румито Бъчварката обеша във всяко село полицай със кола и Бат Бойко я подкрепи Значи излиза че полицаите са избягнали зад граница а предвидени те коили някой ги е СВИЛ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ много се краде в Абсурдистан но не бат Бойко той е само един ЮНОША БЛЕДЕН
Последни новини