НАП погна бивш здравен министър

Бивш служебен министър е погнат от НАП. Мирослав Ненков е проверяван заради скъпото си возило, което по думите му е на 19 години.

"Изведнъж се явявам на морето с такава скъпа кола от 1998 година и мобилен екип на НАП така се развълнува като вижда, че един смотан доктор може да вкара такъв автомобил, та започва проверка. Така бившият служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков обясни пред Нова тв защо завежда дело срещу НАП – заради разходите, които са му се стоварили на главата по проверката.

"Колата, за която става въпрос, е "Мерцедес" S класа - поддържам си я, защото много си я обичам, но си е на 19 години", добави бившият служебен министър.

"Работя в държавна болница, парите ми влизат по карта – нямам 16 имота, нямам верига бензиностанции, всичко лесно се вижда", подчерта Ненков.

"Моето възмущение идва от това, че НАП ме вкарва в разходи – ходих три дни по банките да си вадя извлечения, а за това се харчат пари. Оказа се и, че ако напиша декларация до НАП, те ще го свършат това, но на мен това не ми беше обяснено", каза Ненков. Затова той поиска данъчните да му възстановят парите за такси. "Нека НАП проверяват, но да не ме занимават мен", възмути се Ненков.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини