Скъпите джипове стигнаха най-сетне до горските стопаннства

Най-сетне луксозните джипове бяха върнати от НСО на горските стопанства, за които бяха купени преди година.
Миналата седмица стана ясно, че луксозните джипове не са върнати на горските стопанства въпреки заповедта за това.

Сега трите луксозните возила вече са при собствениците си. Става дума за горските стопанствата в Благоевград, Сливен и Смолян, съобщи  bTV.

"Тези джипове не са за същински лов, това не е функционално, тъй като те не стават за планинските пътеки", коментира ръководителят на Югозападното държавно предприятие в Благоевград инж. Дамян Дамянов. 

Според него обаче няма противоречие между думите му сега и обосновката за закупуването на луксозните джипове, които струват по около 200 хил. лв. 

"Тези автомобили са за трансфериране, за екскурзии, за ходене до ловните стопанства. За същинския лов има други автомобили", обясни инж. Дамянов. 

Благоевградският джип е бил върнат вчера, много бързо - след размяна на писма и приемо-предавателен протокол.

"Ползван е съвсем малко, за една година с него са изминати около 5000 км, а НСО го връща в много добро състояние", посочи той.

Скъпите високопроходими автомобили бяха купени преди година с публични средства от бюджета на горските стопанствата с аргумента, че са нужни за скъп ловен туризъм. Те са с кожен салон и климатизирани седалки, с монитори за задните места, паркинг сензори с камера за обратно виждане и още десетки екстри.

Разследване обаче показа, че джиповете не са използвани за нито един ловен излет, а веднага са били пратени на НСО – първо с договор за безвъзмездно временно ползване, а през ноември – официално като подарък за службата, която пази политическия ни елит. 

След скандала, на 2 декември, той поиска от шефа на НСО Ангел Антонов джиповете да бъдат върнати на държавните предприятия.
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини