Летяща кола серийно производство излиза на пазара (видео)

Изображение 1 от 4

    Интернационалната компания PAL-V е на път да стане първата, която пуска сериен модел на летяща кола на пазара. Идеята всеки да може да полети в случай на задръствания не е нова и досега няколко компании са лансирали свои модели. Но поради различни причини никоя от тях не преминаваше към серийно производство. Сега PAL-V анонсира в специално видео своята летяща Liberty, която може да се придвижва както по традиционния начин – на колела, така и във въздуха чрез сгъваем пропелер. Компанията се гордее, че  е първата, което предложи концепцията с модела PAL-V One, за който вече сме ви разказвали.

    Има две важни характеристики, които отличават PAL-V Liberty от всички други проекти - тя е с три колела, което прави мек наклон на завоите и тя лети като хеликопрер, което прави излитането, кацането и самотп летене плавни и забавни. Всичко това прави летенето и карането безопасни и приятни, а свободата на придвижване става наистина невероятна. Освен това може да се паркира навсякъде. Но цената на първите екземпляри стартира от 399 хил. USD.

    Двигателите са два, газ-съвместими и сертифицирани за авиацията (Euro 95, Euro 98, E10, Avgas). Дизайнът на двуместното превозно средство и интериорът са италиански. Трансформацията от летящ в сухопътен режим на PAL-V Liberty става за 10 минути. По пътищата PAL-V Liberty може да се движи с максимална скорост 160 км/ч, а ускоряването до 100 км/ч става за 9 секунди. Разходът на гориво в този случай е 7.6 l/100km, а пробегът - 1315 km.

    Във въздуха PAL-V Liberty лети със скорост до 180 км/ч при максимална височина 3500 метра. Пробегът е 500 километра.

    Няколко години са отнели тестовете на конструкцията и решаването на различните юридически въпроси. Сега може да се направи предварителна поръчка за закупуването на PAL-V Liberty с цена 599 хил. долара, а доставките за Европа и Северна Америка ще започнат през 2018 год. Става дума за 90 коли, защото това Pioneer Edition. Те идват с много ексклузивно персонализирани елементи и са изпълнени с премиум материали. Очаква се скоро да излезе и стандартният модел PAL-V Liberty Sport с цена 399 хил. долара.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини