Дрон за близо 80 хиляди лева ще стряска бандитите у нас

Главна дирекция за борба с организираната престъпност обяви обществена поръчка за закупуването на дрон, предаде репортер на БГНЕС.

Максималната стойност на дрона не трябва да надвишава сумата от 65 000 лв., без ДДС. Средствата са по програма на Норвежкия финансов механизъм. 

Дронът на антимафиотите трябва да е с излетно тегло от 4 до 25 кг., както и да е снабден с електрооптична система за управление и наблюдение с възможност за предаване на видеоизображение на наземна станция.

Продължителността на полета на дрона не трябва да е под 20 минути, както и да има батерии за експлоатация поне 2 часа.

Дронът трябва да може да излита от места, които са на надморска височина от минимум 1500 метра, както и да може да лети при над 2000 метра надморска височина. Други важни условия за “летящия антимафиот” – трябва да е изключително тих при полет от 150 метра надморска височина, да е влагоустойчив и да може да лети при лек дъжд, както и да е снабден с GPS.

Камерата на апарата трябва да позволява заснемане в HD качество. Дронът трябва да може да развива скорост на летене от минимум 65 километра в час, а ръчно да може да се управлява от разстояние до 5 километра.

Освен закупуването на дрон, изпълнителят на заданието трябва да обучи 3 антимафиота, които да могат да го управляват, както и двама инструктора, които да могат да обучават и други служители на ГДБОП за работа с техниката. “Летящият антимафиот” трябва да бъде доставен до средата на месец март, а минималната му гаранция е три години.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини