Хр.Иванов: "Да, България" е под атаки от Пеевски и Бареков

Наблюдаваме една имунна реакция на българската корумпирана политическа система срещу алергена "Да, България". Има и други атаки към нас. Не спира медийната война срещу нас от страна на господин Пеевски. Господин Бареков също е посветил изцяло своето политическо битие в последните месеци на това да ни атакува с всякакви жалби и паралелни мероприятия, които имитират това, което ние правим, така че от цялостния контекст е напълно ясно, че "Да, България" е доста неудобна за останалите партии.

Това съобщи в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" бившият правосъден министър и лидер на партията Христо Иванов.

Иванов коментира, че освен подадената в петък жалба срещу името на коалицията "Движение Да, България" е постъпила и още една. Те ще бъдат разгледани от Върховния административен съд. "Жалбите са напълно юридически неоснователни от наша гледна точка. Имаме доверие, че съдът ще се произнесе съответно закона, така че не изпитваме никакво особено безпокойство", коментира бившият правосъден министър.
Иванов отхвърли твърдението, че тези жалби са инициирани от "Да, България", за да може да се говори почти постоянно за партията.

"Коалиция "Да, България" са хората, които произвеждат продукти, и предприемачите. Акцент в програмата на коалицията ще бъде и създаването на връзка между образованието и пазара на труда, както и административна реформа чрез въвеждане на електронното управление", заяви още Иванов.

Той и част от националния и изпълнителния съвет са във Варна, където представят икономическата си програма и ще се срещат с представителите на местния бизнес. Сред идеите, които бяха предложени, са например ДДС да падне до 18%.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини