Джак Никълсън прие роля за първи път от 2010 г.

Легендарният актьор Джак Никълсън ще участва във филм за първи път от 2010 година насам. Той е приел роля в английската адаптация на номинирания за Оскар германски филм "Тони Ердман" (Toni Erdmann), съобщава електронното издание на Variety.

Актрисата Кристен Уиг ще партнира на Никълсън в римейка на комедията на режисьора Марен Аде от 2016 г., която се състезава за най-добър чуждоезичен филм на тазгодишните на гради на Американската филмова академия. Филмът разказва историята на възрастен мъж, който опитва да възобнови отношенията с дъщеря си - амбициозен корпоративен консултант. 

Сценаристът и режисьорът на английската адаптация все още не са обявени, но са ясни имената на продуцентите - Адам Маккей и Уил Феръл. 

Според Variety Никълсън бил фен на филмите на германеца Аде и настоявал пред Парамаунт да купи правата за римейк. Участието му в този филм слага край на близо 7-годишно отсъствие от големия екран. За последен път Никълсън взе участие в "Откъде знаеш, че това е любов" (How Do You Know) през 2010 година. Това беше и едва шестият филм, в който той участва, след като беше номиринан за Оскар през 2002 година за играта му в "Относно Шмидт" (About Schmidt).

В средата на януари актьорът Питър Фонда съобщи пред The Sun, че Никълсън е "излязъл в пенсия" и вече няма намерение да се снима в киното. "Не бих искал да говоря от негово име, но той свърши много работа и спечели много пари", коментира актьорът. Самият Никълсън, който има зад гърба си 60-годишна кариера, заяви преди две години подобни намерения.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини