В ”Пирогов” спасиха от ампутация премръзналото дете

Лекарите в "Пирогов" са спасили от ампутация 6-годишното момченце от приемно семейство, транспортирано от Велико Търново с тежко измръзване на крачетата.

Детето бе прието на 16 януари във великотърновската болница по сигнал на приемната майка Снежана Начева от в село Долна Липница, при която живее от година. Пред медиците тя е споделила, че забелязала, че пръстите на крачетата на момченцето са потъмнели още преди ден, след  момченцето известно време е било навън на снега. 

По препоръка на националния консултант по изгаряния, момченцето бе транспортирано в "Пирогов", тъй като имаше голям риск от ампутация на пръстчетата на краката му.

"Не се е стигнало до ампутация, изрязани са само кожички. Детето е изписано в началото на тази седмица и е настанено в приемно семейство в Перник, защото всяка седмица в продължение на три месеца трябва да посещава лекар", обясни за "24 часа" шефката на Дирекцията за социално подпомагане във Велико Търново Анжела Досева. 

Предстои да бъде разгледано на комисия по приемна грижа дали приемната майка Снежана Начева, която е гледала премръзналото дете, ще продължи да бъде приемен родител. 

След като момчето бе прието в болница, социалните служби изведоха от дома на приемната майка и 4-годишната му сестричка. Децата били настанени при нея от година, а преди това тя се е грижила безпроблемно и за други 4 деца. 

Районна прокуратурата - Павликени пък се самосезира след публикации в медиите и образува досъдебно производство срещу виновната за това, че е оставила дете, нуждаещо се от родителска грижа, без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за физическото му, душевно и морално развитие.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини