Втори ден полицията издирва 17-годишно момиче

Втори ден полицията издирва 17-годишната Даниела Кавалджиева, за която приятелят ѝ твърди, че е отвлечена. Момичето е в неизвестност от понеделник вечерта, когато е била отвлечена от спирка пред Пловдивския университет.

Приятелят ѝ - 28-годишният Запрян Стоянов, при когото момичето живеело, твърди, че на спирката пред него и момичето спрял автомобил. От него мъж поискал от Даниела запалка, а когато тя се приближила, други двама мъже слезли от колата и замъкнали момичето в нея. След това автомобилът потеглил в неизвестна посока.

Приятелят на Даниела твърди, че е станал свидетел на случая, който бил в понеделник. До вчера вечерта обаче той не е подал сигнал в полицията. Вместо това той разлепил обяви, с които издирва момичето и оставил телефона си за контакт. От снощи обаче той не отговаря на него, съобщава Нова тв.

Момичето у било настанено в център за социални грижи, тъй като била от проблемно семейство.

Директорката на дома, твърди, че момичето е напуснало дома от началото на декември миналата година, когато е обявена за издирване. Тя не знае, че момичето е живяло при приятеля си, но смята, че той е трябвало да уведоми органите, след като е бил свидетел на отвличане. "Защото, ако за него тя е в неизвестност от понеделник, ние не знаем какво се случва с нея от повече време", каза пред Нова тв директорката. По думите ѝ момичето се нуждае от помощ, за да се справи с преживяванията, които е имала в семейството си.

Имало и други случаи, в които Даниела е напускала дома, но това за деца с тежка съдба е често срещано, тъй като те търсят внимание и е трудно да влязат в режим на грижа и живот с правила, обясни директорката.

Приятелят на Даниел твърди също, че преди две години момичето е отвлечено от пазарджишки сводници, за да проституира, но тя успала да се измъкне. Директорката каза, че не знае за такъв случай.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини