Цветанов тушира напрежението в НС и с букет цветя

Цветан Цветанов връчи букет на председателя на парламента Цецка Цачева и й благодари, че е изтърпяла всичко казано от парламентарната трибуна.

Цветан Цветанов прочете декларация от името на ПГ на ГЕРБ от парламентарната трибуна, предаде „Фокус“. 

Във финалното си обръщение към депутатите Цветанов опита да намали напрежението в залата, което рязко бе повишено от пламенната реч на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Знам, че сте доста изнервени и притеснени, защото си имате вътрешни проблеми и се стараете максимално цялата негативна енергия да я прехвърлите към вашите политически опоненти“, коментира председателят на групата на ГЕРБ в парламента. 

"Когато говорите за социални мерки, които ще предприемете в един евентуален ваш мандат и предлагате да направите разходи от 1,5 млрд. за пенсии, общата ви социална политика да бъде в размер на 3 млрд. лева, за един управленски мандат това са 12 млрд. лева. 

Извинявайте, но трябва да покажете и легитимните източници, за да може да се осъществи тази политика, посочи Цветанов.

„Това ще бъде ли на база увеличаване на данъците или да въведете прогресивното данъчно облагане“, коментира Цветанов. 

„При старта на 43-тия парламент имахме изключително важната задача да изпълним препоръките на ЕК и да започнем реалната съдебната реформа“, посочи Цветанов. По думите му без всички парламентарни групи е нямало как това да бъде постигнато.
  
"В социалната политика имаме 8% безработица и увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари 2017 година на 460 лева“, заяви Цветанов. 

„От ГЕРБ желаем този дебат, който ще се води в тази (предизборна) кампания, нека бъде конструктивен, всички да допринесем за доверието на българските граждани към институциите, но с реални решения“, подчерта Цветанов.

„Благодаря, че в този парламент си говорихме, а не си отвръщахме главите, както в 42-ия парламент“, посочи той и се обърна към всички парламентарни групи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини