От ГЕРБ: С ДПС никога, с БСП ... почти никога

В никакъв случай не трябва да се коалираме с ДПС и почти в никакъв случай не трябва да се коалираме с БСП

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев пред БНТ. Той се надява на парламентарните избори ГЕРБ да има достатъчно висок резултат, за да не се налага правенето на коалиции или правенето на широки коалиции. 

Вчера от ГЕРБ представиха проучване сред своите избиратели, с кой да се коалират и с кой не. В същото време обаче лидерът на партията Бойко Борисов забрани на актива въобще да мисли за коалиции, нито вляво, нито в дясно.

„На мен ми се струва, че това не е твърде вероятно, но интересното в анкетата са отговорите на нашите членове с кой бихме се коалирали и с кой не“, подчерта депутатът Добрев. 

Нашите членове посочват, че в никакъв случай не трябва да се коалираме с ДПС и почти в никакъв случай не трябва да се коалираме с БСП“, поясни Добрев. 

„Казвам в почти никакъв случай, защото на първо място е посочен ДПС. ДПС, БСП и АБВ са посочени от нашите членове като партньори, с които не бива да влизаме в каквито и да е договорки“, поясни той.

По думите му от друга страна като потенциални партньори са посочени Реформаторки блок, Патриотичен фронт, партията на Веселин Марешки и партията на Христо Иванов. 

„От тази гледна точка това биха могли да са потенциалните партньори на ГЕРБ в едно коалиционно правителство“, подчерта Добрев. Според него основното, на което трябва да се обърне внимание, е дали идеите за развитие на страната между различните партии съвпадат или не. 

„Няма как да очакваме една партия, която иска повече държава в икономиката, по-високи данъци и една партия, която иска условия за бизнеса, по-малко държава в икономиката и по-ниски данъци да направят мнозинство и то да бъде стабилно“, обясни Делян Добрев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    антимавър
    9 -3
    10:49, 23 яну 2017
    Ако ГЕРБ иска да спечели някакви гласове в Хасково първото нещо e да изпрати Малкото мавърче колкото се може по-далече от града.
  • 2
    31
    316578
    1 -2
    11:36, 23 яну 2017
    Много добро решение на ГЕРБ. Те пак ще управляват, ако си удържат думата, защото на лъжите на БСП никой не вярва, а ДПС само се умилкват, за да могат пак да са част от управлението, където винаги са били, за да доят. Те и сега, като БСП икономически са вътре. Най-много милионери имат БСП, зачезналата царска партия и ДПС - подмазвачите. Ако всички измамници от такива мащаби бяха там, където им е мястото, нещата отдавна щяха да са по-добре в България. Истинска борба с корупцията трябва и ефективни наказания, не само пушилки по изборите. Достойните заплати и достойните пенсии за работещите и работилите хора ще дойдат бързо, след оздравяването на икономиката и социалната обстановката. А ТЕЛК поне 2/3 са фалшиви. Скубането на хората от здравната система трябва да спре реално. И стига сте оплювали Москов, който единствен в този нагласен преход , направи нещо полезно за хората. Успех! Умно и мъдро, с повече честност и благородство.
Последни новини