БСП очаква лява вълна в Кърджали и депутатски мандат

БСП очаква да повтори резултатите си от президентските избори в Кърджалийско  и да събере гласове за един депутатски мандат.Това сочат анализите на столетницата в региона.Има обръщане на тенденцията и хората изразяват предпочитания към лявото в политическия спектър.Това заяви за Кърджали бг вести областният лидер на социалистите Милко Багдасаров.Вижда се лява перспектива пред България,отбеляза още той.

Ще припомним,че социалистите взеха на президентските избори в областта 8798 гласа или 10,98 %.Докато мандата при тях е на кантар,то при ГЕРБ е сигурен с 17 508 гласа и 21,85 %.Ако повторят резултата си ДПС имат сигурни три мандата от общо пет.Миналата година те взеха 37 764 гласа или 47,13%.

За да вземе мандат БСП трябва да удвои гласовете си,в сравнение с парламентарните избори през 2014 г.,когато получи 4926 гласа или 5,794%.

В момента 40 организации на БСП в областта номинират кандидати за народни представители,които да бъдат издигнати от Кърджалийският многомандатен избирателен район.По традиция най-много подкрепа получават местни лидери.И сега симпатиите са на страната на Милко Багдасаров и към общинския председател Георги Кючуков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    номенклатурчик като него
    1 0
    07:46, 23 яну 2017
    най после няма ли да се скриеш уважаеми кариеристе и лицемер. вечният пред светлините на прожекторите.все той по различни поводи измислени да се показва и да напомня за себе си. не се ли отнася за него нови вече лица.отвращавам се от физиономията му.
Последни новини