Кметът на Ардино провери отоплението в класните стаи в СУ „Васил Левски”

Изображение 1 от 6

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад инспектира на място при какви условия протича учебно-възпитателен процес за зимния сезон в най-голямото училище на територията на общината - СУ „Васил Левски”. Заедно с директора на учебното заведение Аника Петрова, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и началника на отдел „Образование, култура и спорт” Бахар Реджебов, кметът Ресми Мурад провери лично температурните стойности в класните стаи. Констатирано бе, че термометрите във всички учебни стаи показват 20-22 градуса, което е с 4 градуса над санитарния минимум на РИОКОЗ.

    „Радвам се, че условията за учебно-възпитателния процес са нормални. За това, вероятно има и принос реализирания проект по енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и локални системи на Европейския икономически механизъм от Норвежкия фонд”, заяви Ресми Мурад.

    След продължителната ваканция днес бяха възобновени учебните занятия на територията на родопската община. Единствено в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Падина не се проведоха учебни занятия, поради авария в отоплителната инсталация. Уверението на директора на училището Руска Чаушева бе, че аварията ще бъде отстранена и утре (петък) учебните занятия ще бъдат възобновени. Поради голям брой пътуващи ученици в ОУ „А.С.Макаренко” в Боровица и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Горно Прахово учебния процес е с намалени часове.

    Ще припомним, че новогодишната ваканция на учениците бе удължена на 5 и 6 януари със заповед на министъра на Образованието, а от 9 до 11 със заповед на кмета на общината учебните занятия бяха преустановени поради усложнената зимна обстановка и грипната епидемия.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини