Microsoft влиза в роботизираната кола на Nissan

По време на отминалото експо за потребителска електроника CES 2017 стана ясно, че BMW няма да са единствената компания, която възнамерява да интегрира в своите коли дигиталния асистент на Microsoft Cortana.

По силата на своето споразумение на ползване на технологии и услуги, предоставяни от Microsoft, Renault-Nissan Alliance възнамерява да постави Cortana в Connected Vehicle Platform. Microsoft работи активно с производителите на автомобили за интеграция на продуктите си в превозните средства. Така например наскоро подобно сътрудничество беше анонсирано с Volvo, които ще представят Skype, а впоследствие Office и други продукти за бизнес продуктивност в бъдещите си модели.

Роботизираните автомобили вече са реалност и в следващите години се очакват да влязат все по-сериозно на пазара. Отново по време на CES 2017, стана ясно, че конкурентната платформа на Cortana – Alexa на Amazon – ще бъде интегрирана в смарт системите на бъдещите серии на Volkswagen. По-рано стана ясно, че Ford също възнамерява да ползва услугите на Amazon, докато Daimler и Hyundai залагат на Google Assistant.

Източник: kaldata.com

Коментари в сайта

Последни новини