Таксиметровите услуги в Димитровград поскъпнаха заради снега

Цените на таксиметровите услуги в Димитровград скочиха заради усложнената зимна обстановка в града и общината. И двете превозвачески фирми на територията на Димитровград в момента вземат по 3 лв. от точка до точка, вместо досегашните 2,50 лв, сигнализира читатели.

По-скъп е превозът на километър и до извънградските точки. Очаква се след нормализиране на пътната обстановка да бъдат въведени отново старите тарифи за превоз.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ам
    аман от тия
    18 0
    20:23, 10 яну 2017
    Абе в тая държава НАП, ДАП, ДАИ, община има ли?! Докога тия селски тарикати ще вдигат цените и на какво основание? Защо им отмени общинският съвет там някакви такси, за да съдират по сто кожи ли? Димитровград е сред градовете в страната с най-високи цени за такси! Да не говорим, че тия техните от точка до точка са абсолютно незаконни, ама всички се правят на ударени с мокър парцал! Кмете, стига бля и се прави на добър, ами въведи малко ред в тая община
  • 2
    Ил
    ИЛИЯ
    6 -7
    21:20, 10 яну 2017
    Няма контрол..ако беше кмет Стефан нямаше да е така.
  • 3
    Къ
    Късметлия
    6 0
    14:30, 11 яну 2017
    Във връзка с "усложнената зимна обстановка" имах недобрата участ да се възползвам от услугите на така наречените фирми за превоз. Бога ми, няма такова безумие като нашето! Позвъних на "ЕВРОтакси" за поръчка и обясних, че ми трябва кола, която ще ми издаде касов бон, за да отчета разходите си пред работодателя. От страна на диспечерката последва дебилен отговор "Ами не знам дали имаме кола, която ще ви вземе. Ще се свържа с колегите да питаме имаме ли днес някой с касов апарат и ще Ви звънна". Чакане 40 минути и никой не звъни. Обаждаме се отново на същата фирма и питаме приета ли е поръчката и защо никой не ни върна обаждането. Последва отговор:" Нямаме в момента кола.". Ситуацията се повтаря и с другата фирма (Класик такси). След час звънене все пак се намира благосклонен таксиметров шофьор, който да ни закара, с условието, че "няма как точно днес да ни издадат касова бележка". Стоим на улицата с малко дете и пътна чанта, а колата не влиза в пресечката ( има сняг). Шофьорът седи в таксито, пуши и не си вдига задника да отвори врата или багажник. Замъкваме се до таксито през цялата свинщина на улицата, отварям задната врата, поздравявам и моля да ми отвори багажника, понеже няма как да го направя държейки детето и чанта. "Ми той е отворен, само 'дигни капака". Обяснявам, че не мога - трябва да оставя чантата на снега, което значи, че ще му изцапам колата. "Ми мятай ги тогава вътре на седалката". Питам каква му е на него работата и ми бива обяснено, че "много ми знае устата". Той не бил хамалин, а карал такси. Единственото "приятно" нещо в обсужването беше, че престана да пуши, след като го помолих, с аргумента че в колата има дете. За разстоянието от Трети март до централна поща ни взе 3 лв. Естествено без касов бон.
    Вече сме сигнализирали НАП и КЗП. Фирмата превозвач отказа да приеме оплакването ни от въпросния шофьор. Все пак искам да пожелая на димитровградските таксиметрови шофьори със здраве да си виснат по стоянките, още дълги години да люпите семки по тротоарите, защото за салам и 'ляб няма да имате, за нови анцузи да изкарате пари при тоя сняг, че със старите в Европа да не ви се смеят и все така да се надявате на закъсали жени с деца, от които да си вземе заветните три лева!
Последни новини