Затвориха „Тракия“ в Бургаско, обстановката се усложнява

Автомагистрала „Тракия“ отново е затворена за движение. Ограничението е за участъка от п.в. „Зимница“ до Бургас. В района има силни навявания и видимостта е почти нулева.

МПС не могат да се движат и по пътя между Ямбол и Средец. До Бургас може да се стига през Елхово.

Усложнена е и обстановката в Айтос. Затворени са всички пътища от общинската мрежа поради силни снегонавявания. Големи преспи и навявания има и в района на село Кръстина, община Камено, където има и закъсали автомобили, за изтеглянето на същите е изпратена верижна техника. Затворени са още пътят от разклона на гр. Каблешково до с.Козичино, община Поморие, както и между селата Росен и Равна гора в община Созопол. Изключително трудно е и преминаването по пътя Крушевец-Индже войвода, община Созопол.

Остават ограниченията за движение на автомобили над 12 т. в Айтоският и Ришкият проходи, Дюлинският е затворен за всички МПС. Навсякъде в затворените за движение участъци има указателни табели, както и екипи на "Пътна полиция", които упътват водачите за възможните алтернативи за пътуване. На телефон 112 са постъпили редица сигнали за аварирали автомобили и силни навявания по пътищата в областта, на всички се отреагира на момента. Няма постъпили сигнали на спешния телефон за хора, чиито живот и здраве да са в опасност.

Апелът, които отправят институциите към всички граждани е да не предприемат пътувания.

По-късно през деня беше ограничено движението в двете посоки на всички МПС по автомагистрала "Хемус" в участъка София - Ябланица. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че причината е снегопочистване. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини