Връчват наградите "Спортист на годината" за 2016 г. на 22 декември

На 22 декември 2016 г. От 17.00ч. в голямата зала на хотел "Кърджали" ще се проведе церемонията по награждаване на "Спортист на годината" за 2016г.

За 2016 г. бяха подадени 27 номинации на състезатели от 11 вида спорт в двете категории, както следва:

Подадени номинации в категорията юноши – девойки – 19 състезатели.

Подадени номинации в категорията мъже и жени – 8 състезатели.

В срок до  10 ноември подадените  предложения   се  обобщиха  в  две анкети, съобразно категориите. Анкетите се предоставиха за гласуване на:

  • председатели на спортните клубове;
  • журналисти от регионалните медии;
  • членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет - Кърджали;
  • за граждани, чрез електронната страница на Община Кърджали.

В срок до 10 декември, председателите  на  спортни  клубове,  журналисти и членове  на  Постоянната  комисия  по  младежки  дейности и спорт към Общински  съвет  Кърджали  предадоха попълнените  анкети   в  общинска  администраци. Гласуването на граждани, чрез електронната страница на Община беше в рамките на един месец. Срокът за гласуване бе от 12.11.2016 г. до 11.12.2016 г. на електронната страница на Община Кърджали, с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.

Подадените  анкети  се  обобщиха  и  се  представиха на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали за разглеждане и одобрение, като процентно съотношение на вота  е:

  •  40% - реално гласуване на председатели на спортните клубове, без право на глас за собствения спорт;
  •  20 % - от гласуване на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали;
  •   20 % -  от гласуване на журналисти от регионалните медии,
  •  20%  от онлайн гласуването на електронната страница на Община Кърджали

Класирането  се извърши в две възрастови групи: младежи и девойки, мъже и жени.

Победителите ще бъдат оповестени на специалната церемония на 22 декември 2016г.

За втора поредна година наградата „Спортист на годината“ представлява статуетка, придружена от  грамота за присъждане.

За първи път „Спортист на годината“ се обявява през 1995 година и традицията продължава и до днес. От 2014 г. наградата „Спортист на годината“ се връчва в две категории, съобразено с възрастовата група на състезателите, а именно категория „юноши и девойки” и категория „мъже и жени”.

Правилата за определяне на „Спортист на годината“ са посочени в Правилника за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Кърджали и за награждаване с морални и материални награди, наградата „Спортист на годината”. Наградата се връчва ежегодно до края на месец декември на изявени треньори, заслужили деятели на спорта, ветерани, по случай кръгли годишнини – еднократно за спортната им кариера, на състезатели, извоювали призови места от олимпийски, световни, европейски, балкански и държавни първенства. До първи  ноември  на съответната година председателите на спортни клубове внасят в общинска администрация своите предложения, с копие от  протоколи  от  постигнатите  резултати,  като имат право само на две предложения.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини