Дянков: България има повече министри от САЩ

Бойко Борисов можеше да мине с промени в кабинета, а не да свързва оценката на президентските избори с тази за него и да подава оставка, заяви Симеон Дянков.

Бившият финансов министър коментира актуалната политическа ситуация пред bTV от Вашингтон. 

Сравнявайки започналите номинации за нови министри в кабинета на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, Дянков каза, че българският кабинет има повече министри от този в САЩ и върху това трябва да се помисли. 

По думите му коалицията вече не работи и трябва нов кабинет. 

"Борисов 2" се оправи с енергетиката, но не и в здравеопазването и МВР, въпреки че имаше опит. Най-зле е съдебната система. Година и половина кабинетът бе на стабилността, както се заяви, превръщайки се в кабинет на реформите обаче те не тръгнаха. Точно Реформаторите показаха, че не могат да реформират - образование, икономика", коментира Дянков. 

Според него в Министерството на икономиката се е разчитало на еврофондове и не е имало мислене за реформи. 

„По-скоро се работеше да се остане на власт, а не какво да се прави с тази власт. Затова напролет трябва да се тръгне с нова коалиция", препоръча ексминистърът. 

Той смята, че Делян Добрев ще се справи начело на икономическото министерство. 

Дянков прогнозира, че ГЕРБ ще се справи на предсрочния вот и ще състави ново правителство.

По думите му трябва да се акцентира върху съдебната система, защита на малките предприемачи и борбата с монополите. 

"Чух се с Борисов и му пожелах успех. 2017-а ще е по добра от 2016 г. Времената днес са по-добри от периода 2009-2010 г. На коледната вечеря ще има от всичко по малко", каза бившият финансов министър. 

Той подчерта, че не е почитател на мажоритарния вот, но мисли, че държавната субсидия за партиите трябва да падне от 11 на 5-6 лева. 

"Не са ми предлагали да бъда служебен министър", каза в заключение Симеон Дянков. 

Той сподели, че ще прекара Коледа със семейството си на ски в щата Юта.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    15:50, 16 дек 2016
    Оказва се чо тоя ХИТРЕЦ отдалече е видял по добре нещата как стоят в държавата а ЦЕЦКО и БОЙКО като слепи нищо не виждат Дянков се лъже в две неща ----Първо Хасковския Делянчо не може да се справи с икономиката той може да щипе колежките си поскоро но не и да върши работа ВтороГЕРБА на следващо гласуване не може да спечели така че самостоятелно да управлява Това и верния ЗИГАНСКИ електорат го разбра Време ГРЪМОВЕРЖЕЦА БОЙКО да се оттегли и да даде път на знаещи и МОЖЕЩИ от ГЕРБ Оказа се само ПЕРЧЕНЕ и ДУЕНЕ не е нужно за да управляваш
Последни новини