Звездата от „Откраднат живот“ Радина Думанян за първи път на сцената в Хасково

Изображение 1 от 2

    Почитателите на театралното изкуство от Хасково ще могат да видят на живо за първи път на своя сцена звездата от нашумелия тв.сериал „Откраднат живот“ Радина Думанян.

    Младата актриса влиза в ролята на Матилда в най-награждавания за 2015 година спектакъл на Театър Пловдив „Чиста къща“. За ролите режисьорът Ивана Урумов се е доверил още на: Ивана Папазова, Елена Атанасова, Троян Гогов и Йоана Буковска.

    Хасково е част от гастрола на хитовия спектакъл на 14-ти декември. Началният час на комедията от Сара Рул на сцената на ДКТ “Ив. Димов„ е 19.

    За образът, който изгражда в постановката, Радина Думанян е с Награда "Аскеер" за "Изгряваща звезда". Има на лавката си си награди още от "Пловдив", отличието "Любимец 13", тя е и номинирана за "Икар".

    Спектакълът на Театър Пловдив е награден и с "Любимец 13" за целия актьорски състав, има отличие и от Фестивала за актьорско майсторство в Димитровград, организиран от ОДТ "Апостол Карамитев". Носителка на Любимец 13 за поддържаща женска роля в „Чиста къща“е и Елена Атанасова. За работата си по пиесата сценографът Петьо Начев е с номинация "Аскеер".

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Е,
      Е, не
      5 0
      18:23, 5 дек 2016
      Е, как ще е за първи път, като аз я гледах по време на театралните празници през юни.
    Последни новини