Откриха тела при катастрофата на индонезийски самолет

Индонезийски спасители са открили телата на няколко загинали при самолетната катастрофа, станала вчера в провинция Архипелаг Риау, съобщи днес новинарският сайт "Детик", цитиран от ТАСС.

Според шефа на полицията в провинцията комисар Ерланд "телата са докарани на остров Батам за идентификация". В издирвателната операция бяха задействани кораби на индонезийските военно-морски сили, а също и авиацията на Сингапур, добави той, цитиран от БТА.

Самолетът М-28 "Скайтрак" катастрофира вчера. Според представители на Управлението за гражданска авиация на републиката, в чиято въздушна зона на отговорност е станала катастрофата, при последния сигнал, засечен от радара, самолетът се е намирал на около 70 км югоизточно от град Танджунгпинанг - административен център на провинция Архипелаг Риау. Връзката със самолета била прекъсната около 11:22 ч местно време.

Според постъпващата информация никой от намиращите се на борда не е оцелял. Няма точни данни колко хора е имало в самолета. Броят им варира между 12 и 19. Той е обслужвал правоохранителните органи на Индонезия и е извършвал полет от град Панкалпинанг (център на провинция Бангка-Белитунг) към остров Батам (провинция Архипелаг Рау).

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини