Дете от Центъра за настаняване от семеен тип - Гледка с втора награда от конкурса „С очите си видях бедата”

На пети декември на тържествена церемония в Двореца на децата в столицата ще бъдат връчени наградите на отличените в националния етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата”. Сред тях е и Васил Радев Вълчев от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСП/ кв. Гледка, Кърджали. Неговата рисунка е класирана на второ място във втора възрастова група, категория „Ученици от детски градини и училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение” в крайното класиране. 
„Както Васил, така и всички ние, сме много щастливи от неговото представяне”, каза днес директорът на Центъра Албена Борисова. Тя съобщи, че Васко ще отпътува за столицата, за да получи лично наградата си. Заедно с него ще пътуват инспектор Христо Христов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” Кърджали и възпитател от ЦНСТ -Гледка, допълни още Албена Борисова. 
Националния етап на конкурса „С очите си видях бедата” се провежда през месец октомври. До участие се допускат класиралите се в областния етап на конкурса, в който Васил също зае второ място в трета категория.
По време на церемонията по връчването на наградите в понеделник ще бъде открита и международната изложба с творбите на отличените от националния кръг.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Милушева
    0 0
    17:30, 3 дек 2016
    Браво, Васко! Гордеем се с теб!

Още новини

Последни новини