Имотите – публична държавна собственост със задължителна застраховка срещу бедствия и земетресения

Имотите публична-държавна собственост ще са със задължителна застраховка срещу катаклизми от тук нататък, реши на редовното си заседание днес правителството в оставка.

Задължителното застраховане е в следствие на одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, с които се дава дефиниция на понятието „семейство“ и се определят рисковете, срещу които задължително се застраховат застроените имоти – публична държавна собственост.

Мерките трябва да гарантират обществения интерес предвид факта, че тези имоти са предназначени за обществено ползване.

Влиза в действие и регламент, според който условията на търговете за продажба на имотите – частна държавна собственост, трябва да се публикуват поне в два национални ежедневника, вместо поне в един национален и в един местен вестник. Целта е по-голямо популяризиране на провежданите търгове и съответно до по-голям брой потенциални участници в тях.

Изясняването на понятието „семейство“ се налага с оглед на правилното определяне на жилищната нужда при настаняване под наем в държавни ведомствени жилища. Целта е да се предотврати прилагането на неправилни практики при определяне кои лица следва да се считат за членове на семейството на кандидатстващите за настаняване под наем в държавни ведомствени жилища лица. По реда на Правилника за семейство се приемат съпрузите (родителят), ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини