ДПС няма да подкрепи Бюджет 2017

Защо ДПС не подкрепи бюджета на НЗОК за догодина и защо няма да подкрепи и бюджета на държавата: "Защото накрая от бюджета може да излезе един законодателен и финансов Франкенщайн". 

Тази позиция изложиха в парламента от ДПС, които декларираха, че няма да подкрепят нито бюджета за Допълнителното обществено осигуряване, нито този на НЗОК, нито държавния бюджет. Решението е взето на заседание на групата, като то се основава на позицията, че това е бюджетът на ГЕРБ и на същото парламентарно мнозинство, което в момента не се е променило въпреки оставката на правителството и отговорността за този бюджет е на това мнозинство. 

"Правителствената криза е на път да се превърне в парламентарна", каза Йордан Цонев от ДПС. Ние не можем да се вслушаме в призива на бившия вече премиер Бойко Борисов да подкрепим бюджета, за да върви държавата. Колко пъти ДПС трябва да подкрепя това мнозинство в името на стабилността на държавата? Искахме да играем проактивна роля, но ние виждаме, че няма съгласие между останалите политически сили", каза мотивите на групата Цонев.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини