Саниране и здравен кабинет в Топ 5 на Ардино

В края на март месец кметът на община Ардино Ресми Мурад и управителят на софийската фирма „Пи Ес Пи” прерязaха официално лентите на първите два санирани блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, които са първите санирани блокове в област Кърджали. През юни т. г. представителството на Европейската комисия в София Стратегията за местно развитие на „МИГ-Ардино”  в партньорство с община Ардино получи награда в националния конкурс на Министерството на икономиката „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2016“ в категорията „Отговорно интегриращо предприемачество” за реализацията на Стратегията за местно развитие на територията на общината. Това са част от постиженията на общината за първата година от мандата на градоначалника.

През първата година от мандата в ардинското село Боровица отвори врати здравен кабинет, отговарящ на всички медицински стандарти. Това е голяма придобивка за местните жители, на които през последните години се налагаше да пътуват до Ардино или Кърджали при всеки здравословен проблем. „Здравната каса субсидира с 900 лв. като неблагоприятна медицинска практика, а община Ардино от своя бюджет осигури още  900 лв.”, обясни кметът на община Ардино Ресми Мурад. При личния лекар д-р Дуньо Дунев в момента са записани над 250 пациента от Боровица и околните села Голобрад, Сухово, Китница, Рибарци, Русалско.

През тази годината в Ардинско бяха асфалтирани няколко пътни отсечки. Така няколко хиляди жители в родопската община вече пътуват по нови пътища. През май месец бе положена асфалтова настилка на пътя Синчец – Джебел. Около 3-километровата отсечка от ардинското село Боровица до Голобрад вече също са с нов асфалт. Един км селски пътища са с нов асфалт в кметство Правдолюб.

Със съдействието на община Ардино по случай 24 май пенсионери посетиха Северна Гърция с маршрут Ксанти, Керамоти и Кавала. Двудневната екскурзия бе организирана от местния клуб на пенсионерите и инвалидите с подкрепата на община Ардино. Кметът Ресми Мурад предостави на възрастните хора общински транспорт, за да сбъдне желанието им да разгледат и опознаят част от историческите и културни забележителности на съседна Гърция.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини