Пуснаха от ареста бияча на лекарка в Пазарджик

Съдът в Пазарджик освободи от ареста 18-годишния Димитър Костадинов, който заради побой на лекарка от болницата прекара 5 дни зад решетките.

Промяната на мярката за неотклонение в подписка е окончателна и не подлежи на обжалване.

По-рано през деня над 100 души протестираха пред сградата на съда в подкрепа на младежа. С плакати "Искаме справедливост" близки и приятели на Димитър настояваха за освобождаването му от ареста, предаде БНР.

"Ако имаме пари, той няма да е там, но няма пари, а и сме никои. Защо скриха камерите? Как може в Бърза помощ да няма камери? Утре може да ни утрепат там и няма кой да те защити. Цялата държава трябва да се блокира, защото сме безсилни, грешка на природата. Ние сме нищо", заявиха защитниците му, които твърдят, че той е бил предизвикан от лекарката. 

Стигна се и до словесен сблъсък между протестиращи и полиция, след като органите на реда се опитаха да освободят движението по булеварда от постоянно пресичащи протестиращи на пешеходна пътека. 

На 31 октомври близки и приятели на Димитър Костадинов, който нападна и би д-р Гергана Анчева, блокираха движението пред сградата на съда. Тогава около 50 души от Момина Клисура, Белово и Пазарджик протестираха срещу отношението на полиция и прокуратура към 18-годишния младеж. Протестът им се състоеше пак в почти непрекъснато преминаване на групи от тях в двете посоки по пешеходната пътека пред Съдебната палата. Та протестираха срещу налагането от Районния съд в Пазарджик на на постоянна мярка „задържане под стража”.

Два дни преди това близки на пострадалото при катастрофа момче, в чиято защита Димитър Кастадинов нападна персонала на болницата, подадоха жалби срещу д-р Гергана Анчева в пазарджишката прокуратура, защото ги обиждала и отказвала да се погрижи за катастрофиралия им син.

От своя страна Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ поиска здравното министерство да осигури юридическа защита на д-р Анчева.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 0
    19:18, 4 ное 2016
    Защо журналистите не покажат какво е състоянието и на катастрофиралото момче, какво показват камерите ,как е протекъл сблъсъка между лекарката и подсъдимия.Мисля ,че ни поднасят едностранчиво всичко.
Последни новини