Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

"На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка". Това се казва в разпространено днес писмо на организаторите на студентските протести в памет на убития на 5 декември 2008 г. в Студентски град Стоян Балтов.

В писмото се казва още: "Омръзна ни властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Ние младите да сме обречени да сме поколението на "500-те лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система".

На 19.12.2008 от 11.00 ч. пред зала "Христо Ботев" инициативна група от студенти и граждански сдружения организира протестно шествие от Студентски град до пл. Народно Събрание, където ще се проведе протестен митинг.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени", се пише в писмото.

В него се призовават също така всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с техните проблеми и проблемите на цялото общество да подкрепят в студентското начинание.

"Трета седмица промяна няма! СТУДЕНТСКИ ГРАД - НА СТУДЕНТИТЕ! Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма! Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?", се пита още в писмото.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини