Трима български учители в конкурс с награда 1 млн. долара

Трима български преподаватели се включват в конкурса за глобалната учителска награда за 2017г. Тя е 1 млн. долара и емирът на Дубай я предоставя на изявен учител с изключителен принос към професията.

23-годишната Пепа Николова преподава български език в габровското училище "Райчо Каролев". Децата я обожават.

Справедливостта е нейният водещ принцип. „Състезавай се сам със себе си. Това е състезанието, което човек не бива никога да губи независимо в какви останали състезания участва.

Врачанската техническа гимназия участва в състезанието с преподавателя по информатика и програмиране Емилиян Кадийски. „Аз съм имал ученици, които още в училище започват работа в софтуерни компании, или пък техни проекти биват финансирани от компании, за да си развиват идеите, и чувствам някакво удовлетворение и останах да преподавам”, обясни той.

Кандидат за наградата е и учителката по английски език от пернишкото 6-то училище "Св. Св. Кирил и Методий". Ирена Тренчева е и доброволец към детска фондация в Трън за подпомагане на деца в риск. И два пъти печели наградата на общината за харизматичен учител. По думите й  един учител трябва да грабне вниманието на децата и да запали искрицата в тях, която да ги направи добри, мислещи и големи хора.

Палестинката Ханан е предишната носителка на приза. Тя е израснала в имигрантски лагер и става учителка на деца бежанци.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини