Българските антифашисти:Дружба „Родина” не е фашистка,а патриотична организация

Българските антифашисти със свое решение отхвърлиха обвиненията,че Дружба „Родина” е фашистка организация,като нещо повече публично се произнесоха,че тя е патриотична и родолюбива.

Управителният съвет на Българският антифашистки съюз след като обсъди обръщението на възстановената Дружба „Родина” и се запозна с дейността на старата Дружба „Родина”/1937-1947 г./ ,възникнала сред средите на българите мохамедани реши:

Първо УС на БАС се разграничава от решенията и действията на онези местни антифашисти в Родопския край,които са обявили организацията за фашистка.Нещо повече,антифашистите смятат ,че с това е потъпкано святото дело на родинци,което по характера си е продължение на Българското Възраждане.

Второ ръководството на БАС призова структурите си по места да оказват активна подкрепа на Дружба „Родина”като патриотична,родолюбива и демократична организация,извършваща дейност в защита на българското национално самосъзнание.

Решението на Българският антифашистки съюз бе обявено вчера на годишното отчетно изборно събрание на Дружба „Родина” състояло се в столицата.Решението прочете председателят на БАС Симеон Игнатов.

Това е окончателна реабилитация,констатира секретарят на Дружба „Родина” Димитър Димитров.

 Организацията направи отчет за дейността си през годината ,като подчерта издателската си дейност в подкрепа на българската кауза и опровергаване на лъжите и спекулациите за мюсюлманското население страната.

През следващата година Дружба „Родина” ще се насочи към отбелязването на осемдесет годишнината от своето създаване.Определен бе инициативен комитет за честването с председател акад.Георги Марков.

Бе проведен избор на ново ръководство.Управителният съвет се състои от 13 души.Съпредседатели са акад.Георги Марков,Здравко Димитров и Мустафа Авдиков.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини