Детски празник за Деня на Кърджали се проведе в парк „Арпезос Север”

Изображение 1 от 5

    Близо 300 деца от 10 детски градини в Кърджали изпълниха алеите на парк „Арпезос-Север”, за да се включат в детския празник „С игри да бъдем по-добри”, организиран от община Кърджали по повод Деня на Кърджали – 21 октомври. Тук бяха възпитаниците на детските градини „Райна Княгиня”, „Дъга”, „Чайка”, „Вяра Надежда и Любов”, „Орфей”, „Максим Горки”, „Здравец”, „Детелина”, „Баба Тонка” и „Щастие”. Бяха дошли разбира се много баби и дядовци, майки и татковци, за да станат съпричастни на своеобразния спортен празник , съпроводен с много музика, песни и танци, изпълнени от техните питомци. Тук беше заместник-кметът на общината Елисавета Кехайова, заедно с експертите от отдел „Хуманитарни дейности” на общинската администрация. 
    Празника поведоха двете водещи – детските учители Налян Исмаил и Димитрина Гайдаджиева, като Димитрина влез в ролята на детето Тити, попаднало случайно на детския празник. 
    И така шоуто започна. Освен песни и танци, децата демонстрираха стари детски игри, на които са играли техните родители, баби и дядовци. А това са „Ринг и Ринг играе”, „Надува се балона”, „Пусни, пусни кърпичка” и др. Последва състезателната игра „Пукни балона”. И когато децата от двата отбора се разгорещиха, заваля дъжда. Дъждът, който скоропостижно прекрати детския празник, за да не се намокрят и настинат малчуганите. 
    Децата бяха поздравени от заместник-кмета Елисавета Кехайова, която изрази съжаление, че дъждът е прекъснал веселия детски празник. Но раздаде подаръци на всички участници. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини