Продадоха меча на Люк Скайуокър за 240 000 $

Светлинен меч на героя от "Междузвездни войни" Люк Скайуокър беше продаден на търг за 240 000 долара, съобщи Асошиейтед прес.

Първоначално се очакваше цената му да достигне приблизителната сума от 185 000 долара, информира в. "Сън".

Мечът е използван в първия заснет филм от оригиналната трилогия "Междузвездни войни" от 1977 г. Участниците в търга наддаваха и за главата на андроида С-3РО от "Завръщането на джедаите", за която бяха платени 120 000 долара.

Първоначалната оценка бе 82 000 долара. Костюм на Марлон Брандо от "Супермен" беше купен за 72 000 долара.

На търга бяха предложени шапка и камшик на Харисън Форд, превъплътил се в образа на Индиана Джоунс, кукли на гремлини, фигура на "замръзналия Робин" от филма "Батман и Робин".

На търга бе изложена също книгата на Флеминг "Човек живее само два пъти" с автограф и посвещение на писателя до "истинския Джеймс Бонд". Тя бе купена за 84 000 долара.

Екземплярът от първото британско издание от 1964 г. е бил надписан от Флеминг на американския орнитолог Джеймс Бонд, чието име авторът е използвал при създаването на прочути си герой, съобщи в. "Телеграф".

Надписът в книгата гласи: "На истинския Джеймс Бонд от крадеца на личността му, Ян Флеминг, 5 февруари 1964 година."

Книгата е била подарена на Джеймс Бонд малко преди смъртта му. Флеминг решил да кръсти героя си Джеймс Бонд, когато чел труда на орнитолог "Птиците на Източна Индия".

В лота бяха включени също книгите "Как 007 получи името си", написана от жената на Бонд, и "Птиците на Източна Индия". Ръкопис на сценария на филма "Човек живее само два пъти", написан от Роалд Дал, беше продаден за 96 000 долара. Търгът беше организиран от Profiles in History в Лос Анджелис. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини