10 глупави мита, в които филмите са ни накарали да вярваме

Филмите са създали у нас впечатление, че няма нищо невъзможно. Всъщност това далеч не е така и трябва да знаем, че повечето неща, които виждаме на големия екран са откровена лъжа. Това са 10 глупави мита, в които вече не трябва да вярваме:

1. Дефибрилаторът може да върне към живот сърце, което е спряло да бие. Това е невъзможно.

2. Хлороформът може да приспи човек за секунди и да не се събуди, докато обирате цяла банка. Грешка - той може да замае човек, но действието настъпва след минути и не трае чак толкова дълго.

3. Полицията може да засече телефонен номер за минута. И това не е вярно, проследяването на телефонен номер може да отнеме час.

4. Трябва да изчакаш 24 часа, за да съобщиш за изчезнал човек. Всъщност, ако имате основателна причина, може да се обадите и до час.

5. Може да забележите давещ се човек по това, че размахва високо ръце и вика. В действителност той едва може да се забележи, защото почти целият е под вода.

6. Стрелянето с оръжие в двете ръце е по-ефективно. Почти невъзможно е да уцелиш една и съща мишена с двете си ръце.

7. Заглушителите за пистолети правят изстрела почти безшумен. Всъщност го намаляват, но той остава доста силен - обикновено все едно да изпуснете телефонен указател на дървено бюро.

8. Може да се избяга от затвор, стига да имаш добър план. Шансът е нищожен и такива случаи са изключение.

9. Скачащи двойки с парашут могат да си говорят по време на падането надолу. Свистенето на вятъра е толкова силно, че на практика те прави глух за всеки друг звук наоколо.

10. Гранатата може да бъде задействана само със зъби. Да, но само, ако след това останеш без тях.. прекалено трудно е и може да си счупиш всички предни зъби.
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини