Обсъдиха противообществените прояви при младите в „Белите брези”

Семинар на тема ,,Превенция на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните” се проведе в туристическия комплекс,,Белите брези” край Ардино.

Форумът бе организиран по инициативата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Ардино. Участие в него взеха обществените възпитатели и членовете на МКБППМН-Ардино. Лекторите Валентина Грудева, секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и Светла Семерджиева, директор на Центъра за обществена подкрепа в Ардино представиха темите ,,Превенция на употребата на наркотични вещества от малолетни и непълнолетни” и  ,,Социалните услуги в помощ на работата на Местната комисия”.

Присъстващите бяха запознати и с най-актуалните проблеми на девиантното поведение на подрастващите, както и с най-ефективните механизми за тяхното предотвратяване. Дискусията по темите беше разнообразена и от интерактивни игри, представени от лекторите.

Поздрав към участниците и пожелания за ползотворна работа отправи и секретаря на МКБППМН в Ардино Мехрибан Ардалиева. Тя сподели, че паралелно със семинара участниците в него се насладили както на хубавата природа, така и на чистият въздух в туристическия комплекс „Белите брези”.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини