Миков отговори за протестните действия в МВР

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков определи като арогантно поведението на лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов и заяви, че Цветанов превръща в своя политическа трибуна една международна среща. Днес лидерът на ГЕРБ заяви, че има информация за това, че в МВР ще започнат протестни действия заради възнагражденията.

"Подстрекаването на служители на МВР към протестни действия води до граничеща с абсурда политика на ГЕРБ", подчерта министърът. Според него текучеството в МВР не е по-различно от това в други служби. "За тази година са напуснали около 2500 уши и също толкова са били назначени", изтъкна министърът.

Миков подчерта, че има много желаещи да бъдат назначени в МВР. Според него ГЕРБ търси всички възможни начини за създаване на напрежение и предизвикване на предсрочни избори.

"Не може хора, които са били в министерството и нищо не са направили за неговото технологично обновление и за повишаване на стандарта... Борисов и Цветанов са били там доста дълго време, сега да използват това за своя собствена политическа дейност", каза Миков.

Той посочи също така, че тече разследване на Инспектората на МВР. "Не бива никой да си мисли, че има феодални места на територията на държавата. Тя има ресурс да защити сигурността на гражданите си във всички региони", подчерта Михаил Миков в отговор на въпрос дали има изтичане на информация от МВР към братя Галеви.

Според министъра на вътрешните работи изтичането на информация е стар проблем, по който непрекъснато се работи.

Миков изтъкна, че има достатъчно чести срещи с полицаи и на тях става дума и за това, какво може да се направи за възнаграждения в съответствие с резултатите, а не със заеманата позиция в МВР.

На въпрос - дали наистина има вътрешна дискусия в МВР за евентуални протестни действия, министър Миков каза: "Да, такава тема отдавна се дискутира и няма никаква пречка да има разговор вътре в Министерството на вътрешните работи между служителите да има различни позиции".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини