Областният управител на Смолян получи правото на управление на терена за изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти”

На свое заседание днес, 28 септември 2016, Министерският свет предостави за управление терена за изграждане на ГКПП „Рудозем – Ксанти” на областен управител Недялко Славов.

От МЗХ беше отнето правото на управление на 14 поземлени имота в землището на с. Чепинци, община Рудозем. Терените попадат в обхвата на бъдещия пропускателен пункт „Рудозем – Ксанти”, като възложител на проекта е Областна администрация – Смолян, под чието управление преминават и имотите.

Областна администрация-Смолян е определена за възложител на обект ГКПП „Рудозем-Ксанти“ и дейностите, свързани с изграждането и въвеждането на обекта в експлоатация.

„В рамките на една година съумяхме, с подкрепата на всички централни, регионални и местни институции, да извършим огромна по своя обем работа и координиране на отделните дейности, имайки предвид, че се наложи да започнем от начална, нулева позиция – от процедура по фиксиране на нова пресечна точка. Към настоящият момент след изработване и приемане на нов ПУП-ПЗ, вече имаме и технически проекти. След днешното прехвърляне за управление на терена продължаваме следващите процедури свързани с експлоатационните дружества и подготовка на обявяване на процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.”, коментира областният управител Недялко Славов.

На база подписната през 1995 г. спогодба за разкриване на три нови ГКПП между България и Гърция е предвидено да бъде изграден и отворен нов ГКПП „Рудозем-Ксанти” за всички видове пътници и товари.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини