Връчиха Немски дипломи на 21 ученици от ГПЧЕ "Иван Вазов" в Смолян

Изображение 1 от 4

     Немски езикови дипломи  бяха тържествено връчени на 21 ученици от ПГПЧЕ „Иван Вазов” в Смолян. На церемонията в киносалона на Планетариума в Смолян официални гости бяха Йорг Каснер – консултант към Немската служба за педагогически обмен, Сибиле Шабанска – регионален методист, заместник-областният управител Тодор Бозуков, секретарят на община Смолян Момчил Николов, Марияна Хаджигенчева – директор на Планетариум-Смолян, експерти от РУО-Смолян.

    Заместник-областният управител Тодор Бозуков поздрави ръководството на ПГПЧЕ „Иван Вазов”, преподавателите, учениците и родителите от свое име и от името на областния управител Недялко Славов. „Щастлив съм да Ви поздравя с високите резултати на Вашите възпитаници, които днес ще получат Немски езикови дипломи (Deutsches Sprachdiplom-DSD)! Това отличие е висока оценка, както за учениците Ви, така и за Вашия професионализъм и компетентност. Скъпи ученици, поздравявам Ви за тези отличия, които безспорно ще разкрият пред Вас много нови възможности за бъдещо развитие! Те ще Ви отворят много врати, към много престижни учебни заведения, както в България, така и в чужбина. Пожелавам Ви да съумеете да оползотворите този шанс, да надграждате ежедневно своите знания, да бъдете все така любознателни и целеустремени, да носите винаги в сърцата си любовта към България и Родопите и да постигате мечтите си тук, в родината си!” 

    Приветствия отправиха Йорг Каснер – консултант към Немската служба за педагогически обмен, Сибиле Шабанска – регионален методист, Надежда Горанова – директор на ПГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян, секретарят на община Смолян Момчил Николов, експерти от РУО-Смолян, учителката по немски език, подготвила за изпита отличените ученици – Мариела Кацарова, ученици, носители на отличието.

    Дипломите лично бяха връчени от г-н Каснер и г-жа Шабиле, които отбелязаха, че те са доказателство за високото ниво на преподаване на немски език в гимназията в град Смолян и потенциала на преподавателите, които подготвят учениците.

    На изпит за Немска езикова диплома – ниво 1 са се явили 21 ученици от ПГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян, като всички са се представили отлично. На 9 март тази година те са се явили на писмен изпит, състоящ се от три компонента – четене с разбиране, слушане с разбиране с по пет задачи към тях, както и съставяне на писмен текст – читателско писмо. Устният изпит се е състоял в два последователни дни – на 17 и 18 март.Тази диплома се признава и е валидна в цял свят. Тя осигурява предимство при кандидатстване за следване в немскоговорящите страни. За подобаващ финал на тържеството, под съпровода на родопска гайда, учители, ученици и гости изиграха право родопско хоро.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини