Данъчните декларации само онлайн от 2018 г.

От 2018 г. данъчните декларации за физическите лица задължително ще се подават по електронен път. Това е записано в проекта за промени в данъчното законодателство, публикуван на сайта на Министерството на финансите, уточняват от в. „Монитор”.

За фирмите задължението ще важи от догодина. Електронното подаване на данъчните декларации може да се осъществява и сега чрез безплатния персонален идентификационен код, издаван от приходната агенция или чрез електронен подпис. От приходната агенция всяка година отчитат нарастващ брой на декларациите, подадени по интернет, защото това пести време и предпазва от грешки. Идеята на министерството е от 2018 г. всички да подаваме декларациите си по интернет, а догодина да е времето, в което може да се сдобием с код, ако не притежаваме вече такъв.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    2 0
    12:58, 18 сеп 2016
    Ха ха..... Всичко е за пари. Интернет. Глупости. Досега отивахме в счетоводна фирма и за 5 лв правеха декларасията. Сега вече по интернет от къщи. Идеята е да сгрешите някъде и да ви изплющят с актче за 500 лева. Всичко за улеснение на данъчните. Ха ха
Последни новини