Уикенда започва с време за плаж и разходки в планината

Днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 26° и 31°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за септември. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 25° - 27°, температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над западните райони. Ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е предимно слаб, от изток-североизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните в понеделник ще са между 28° и 33°.

Във вторник ще се усили вятърът от изток. Облачността ще се увеличи и на места, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини