Sony представи флагманския смартфон Xperia XZ с 23 MP камера и нов дизайн

По време на берлинското изложение IFA 2016 компанията Sony представи нови смартфони от фамилията X. Досега това бяха безрамковите Xperia XA и XA Ultra, както и моделите X и X Performance. Сега към тях се присъедини флагманският смартфон Sony Xperia XZ, както и още един модел.

Топ-моделът Sony Xperia XZ е оборудван с 5,2-инчов IPS дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Смартфонът използва системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 820 с четири 64-битови процесорни ядра Kryo, графичен ускорител Adreno 530 и поддръжка на технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Устройството разполага с 3 GB оперативна памет и 32 или 64 GB флаш-диск.

Специалистите на Sony са се фокусирали предимно върху камерата на смартфона. Xperia XZ има основна камера с резолюция 23 мегапиксела с 1/2,3-инчов фотосензор, поддръжка на хибридна лазерна система за автоматично фокусиране, възможност за запис на 4К видео, обектив с 5-осова оптична стабилизация на изображението и светодиодна фотосветкавица. Предната камера има резолюция 13 мегапиксела и 1/3-инчов фотосензор.

Дизайнът на този смартфон се нарича Unified и обединява в една обща форма цветовете на корпуса и потребителския интерфейс.

Предлагат се версии на Xperia XZ както с една, така и с две SIM-карти, като във втория случай е възможно поставянето на карта памет. Налични са Wi-Fi 802.11ac, NFC, Bluetooth 4.2 и LTE Cat.9 модули за безжична връзка, стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо, USB-C порт, скенер за пръстови отпечатъци и акумулаторна батерия с капацитет 2900 mAh. Устройството работи под управлението на операционната система Android 6.0 Marshmallow с фирмения потребителски интерфейс на Sony. Традиционно японският фотоапарат е защитен от вода и прах.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини