Радушен прием за Местан от първите държавни ръководители на Турция

Делегация на ДОСТ, водена от лидера ѝ Лютви Местан, е била приета от турския премиер Бинали Йълдъръм, съобщиха от новоучредената партия.

Местан е запознал министър-председателя на Турция с политическите цели на формацията. Специално внимание е било отделено на всички възможности за задълбочаване на отношенията между България и Турция

Местан и водената от него делегация са отбелязали пред Йълдъръм, че ДОСТ е била първата партия, излязла с официална осъдителна позиция, непосредствено след нощта на опита за преврат на 15 юли. 

Делегацията на ДОСТ е била приета и от председателя на турския парламент Исмаил Кахраман и от лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели. Не дават подробности за темите, обсъждани с Кахраман и Бахчели, но домакините са пожелали на новата партия успехи в постигането на политическите ѝ цели.  

Все още не е ясно дали делегацията, водена от Местан ще има среща и с лидера на другата опозиционна партия - Народнорепубликанската - Кемал Кълъчдароглу, тъй като неговият конвой стана обект на терористично нападение.

Лютви Местан и водената от него делегацията е поканена за официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини