Турският премиер разговаря на четири очи с Лютви Местан

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм е провел среща на четири очи с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, съобщи „Time Turk“.

Турският премиер е приел българския политик, като на срещата не са били допуснати представители на медиите. Местните медии не разкриват повече подробности около нея.

Междувременно електронното издание „Haber Turk“ публикува статия със заглавие „Българският премиер идва в Турция“. Очаква се утре министър-председателят Бойко Борисов да кацне в Истанбул за откриването на новия мост над Босфора.

Българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм, посочва изданието.

То цитира думите на Бойко Борисов от вчерашното правителствено заседание: „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна“.

Факти.бг припомня, че по-рано през този месец в интервю за Нова телевизия Бойко Борисов заяви, че е „изключително важно да сме в добри отношения с Турция“.

Вчера премиерът подчерта, че „липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция“.

„Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителствено заседание

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Капитан Петко
    1 -3
    18:17, 25 авг 2016
    До кога ще търпим този мазен подъл рязан читак да си развява кривата глава.Нямаме държава да го сложи на обидения му задник.Национален предател.
  • 2
    Ке
    Кемал
    1 -1
    22:51, 25 авг 2016
    Агата ще намери начин да го постави на място.
Последни новини