Кърджалийска тенисистка с победа в Ню Йорк

Елица Костова започна с победа участието си в квалификациите на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Родената в Кърджали тенисистка се наложи с 6:0, 7:5 над китайката Шилин Шу в двубой, който продължи малко повече от час. 

Костова, поставена под №26 в пресявките, започна впечатляващо срещата и спечели първия сет за 20 минути без да загуби гейм.

През втората част играта бе равностойна, като Шу дори получи сетбол при 5:4, но Костова успя да спаси сервис-гейма си и се измъкна. Един единствен пробив за 6:5 се оказа напълно достатъчен за Елица, която в последствие сервирайки за мача взе подаването си на 0 и си гарантира успеха. 

Припомняме, че във вторник победи на старта на квалификациите постигнаха също Виктория Томова и Сесил Каратанчева. По-късно днес пък участието си в пресявките започва и Изабелла Шиникова. 

Благодарение на победата Елица Костова си гарантира 20 точки за ранглистата и $9000 от наградния фонд. Във втори кръг на пресявките тя ще срещне японката Шуко Аояма (№234 в ранглистата).

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини